上一主题 下一主题 跳转到指定楼层

【转自b站】【毕业歌】【粤翻】相遇天使「我们的笔记本」

主题内容概览

带格式的完整版请点击阅读全文

这里是文章概览,浏览图文并茂的全文请点击→[阅读全文]

觉得TVB真系越来越PRO啦。。。连插曲都翻唱埋,而且歌词都唔错。。。。
http://static.loli.my/miniloader.swf?vid=78796966

希望大家喜欢
SORRY,,第一次系论坛上发帖

这里是文章概览,浏览图文并茂的全文请点击→[阅读全文]

存在感

活跃日

家中的荣誉团员

10楼
发表于 2012/07/05 | 编辑

猜你喜欢: 相遇天使中文版歌词, 相遇天使中文歌词

膜拜2楼强力分析贴。

存在感

活跃日

参观生

11楼
发表于 2012/07/07 | 编辑
刚刚毕业,各种道别,看着又伤感起来了

存在感

活跃日

SOS团一星级★

12楼
歌词真喺写得好好,睇得出好有爱,用心制作!!!
其中有人吐槽:粤语一大缺点,讲粤语嘅人都冇咩文艺
尼点我喺同意嘅,粤语总喺好难讲好D好“语重”嘅话,相比我觉得用普通话好D(即使喺纯正广州人),粤语好玩就喺在于通俗,例如好求其咁讲句:扑街啦你...

存在感

活跃日

实习生

13楼
同埋亲切感
引用第12楼naokilenne2012-07-07 14:00发表的“”:
歌词真喺写得好好,睇得出好有爱,用心制作!!!
其中有人吐槽:粤语一大缺点,讲粤语嘅人都冇咩文艺
尼点我喺同意嘅,粤语总喺好难讲好D好“语重”嘅话,相比我觉得用普通话好D(即使喺纯正广州人),粤语好玩就喺在于通俗,例如好求其咁讲句:扑街啦你...

关于我们|无图版|SOSG WIKI